ترجمه تخصصی محیط زیست
ترجمه تخصصی مقالات رشته محیط زیست همانند ترجمه همه متون تخصصی نیازمند دانش و تسلط کافی بر اصطلاحات این رشته است. در ابتدا به معرفی دانش و رشته محیط زیست می پردازیم: علم محیط زیست مطالعه تعاملات بین اجزای فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی طبیعت است. به همین دلیل دانش محیط زیست یک دانش بین رشته ای و برگرفته از شاخه هایی مثل فیزیک، شیمی، ریاضی، آمار، زیست شناسی، بوم شناسی، گیاه شناسی، جانورشناسی، زمین شناسی، ژئودزی، علوم خاک، علوم جوی، اقیانوس نگاری، لیمنولوژی، کانی شناسی، هیدرولوژی و دانش اطلاعات است. بنابراین دانشمندان محیط زیست ممکن است در بیش از یک رشته آموزش ببینند؛ به عنوان مثال، یک ژئوشیمی دارای تخصص در زمین شناسی و شیمی است.
در ایران رشته مهندسی محیط زیست در شاخه علوم منابع طبیعی قرار دارد. محیط زیست در مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد و دکتری دارای سه گرایش 1) ارزیابی وآمایش سرزمین، 2) آلودگیهای محیط زیست و 3) مدیریت و حفاظت از تنوع زیستی است. عنوان رشته، مهندسی محیط زیست-گرایش آلودگیهای محیط زیست، آمایش سرزمین و یا تنوع زیستی است البته برخی دانشگاهها دارای گرایش نیستند و رشته تحت عنوان مهندسی محیط زیست ارائه میشود. در مقطع دکتری در برخی دانشگاهها که دارای گرایش نیستند، این رشته تحت عنوان علوم و مهندسی محیط زیست ارائه میشود.
لازم به ذکر است که رشته نوپای عمران محیط زیست نیز یکی از گرایش های مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری از رشته مهندسی عمران با رویکرد حفاظت از محیط زیست است. در گرایش مهندسی عمران محیط زیست بیشتر بحث طراحی سیستم های تصفیه و مباحث مهندسی مطرح می شود. ولی در گرایش محیط زیست (از شاخه منابع طبیعی) بیشتر بحث های مدیریتی و مطالعات مواد شیمیایی مطرح می گردد.
رشته مهندسی عمران محیط زیست خود دارای گرایش های زیر می باشد:
آب و فاضلاب، آلودگی هوا، سواحل، مواد زائد جامد، منابع آب، کیفیت منابع آب سطحی و زیر زمینی.
با توجه به این توضیحات در می یابیم که دانش محیط زیست و ترجمه متون آن امری بسیار تخصصی و فنی است از این رو ما در دارالترجمه 24 از مترجمان متخصص در این حوزه بهره مند هستیم که به دلیل داشتن مهارت و تسلط کافی در ترجمه اصطلاحات محیط زیستی قادرند ترجمه تخصصی روان و خوبی را به شما ارائه کنند. امروزه علاوه بر نیاز دانشجویان رشته محیط زیست در سه مقطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری، به دلیل افزایش تعداد و فعالیت سازمان های مردم نهاد (سمن ها) در حوزه محیط زیست و همچنین به دلیل افزایش علاقمندان و فعالان حوزه محیط زیست اهمیت ترجمه متون تخصصی محیط زیست بیش از پیش مشخص است.
بیشتر بخوانیم…
منبع: وهاب زاده، ع. 1382. شناخت محیط زیست: زمین، سیاره زنده.
از اوایل دهه 1340 که درس حفاظت از محیط زیست برای اولین بار در ایران و در دانشکده کشاورزی اهواز عرضه شد، سال ها می گذرد. در این مدت پیشرفت آموزش محیط زیست در کشور چشمگیر بوده و رشته های محیط زیست و منابع طبیعی در بسیاری از دانشگاه های کشور گشوده شده است اما در همین فاصله بیش از نیمی از جنگل های کشور نابود شده، گونه های بسیاری از جانوران منقرض گردیده و صدها هزار هکتار از زمین های ما بر اثر فرسایش، هجوم شن های روان، شور و زهدار شدن از بین رفته اند.
محیط زیست در سطح جهانی و ملی در معرض تهدیدهای جدی است. فهرست این تهدیدها از گرم شدن اقلیم زمین تا از دست رفتن تنوع زیستی و انواع آلودگی ها بس دراز است. با این حال در تقسیم بندی مشکلات محیط زیست معمولا از سه گروه یاد می کنند: 1) مسائل ناشی از جمعیت، 2) الگوی مصرف و 3) پیامدهای فناوری.
بدیهی است که هر چه شمار آدمیان بر روی زمین بیشتر شود تاثیر آن بر محیط زیست بیشتر است. معادله پیامدهای فعالیت بشر بر محیط زیست را بدین گونه می توان خلاصه کرد: تأثیر انسان بر محیط زیست= آثار هر فرد × تعداد افرادش. لذا علاوه بر جمعیت که هرچه بیشتر باشد پیامدهای زیست محیطی¬اش بیشتر است، میزان و نحوه¬ی مصرف و سایر تأثیرات دیگر انسانی که به معیشت و شیوه زندگی او مربوط می شود نیز در این پیامد دخیل است. عمدتاً این سه موضوع که چه می¬خوریم و می¬آشامیم، چگونه و به چه میزان رفت و آمد می¬کنیم و اینکه چه چیز و چگونه می¬خریم و مصرف می¬کنیم. آیا عمدتاً گوشتخواریم یا گیاهخوار؟ آیا رفت و آمد ما فقط در حد ضروری و پای پیاده یا با وسیله ی عمومی است یا جت سواریم و جهان را در می¬ نوردیم؟ و اینکه آیا در حد ضروری می خریم و از آن مراقبت می کنیم یا خرید خود آرمان و غایتی است برای ما و بر طبل مصرف هرچه بیشتر و شیوه یکبار مصرف می کوبیم؟
ایوان ایلیچ، فیلسوف مکزیکی، در مورد جامعه یمصرفی می گوید: این جامعه وضعیت و چشم انداز شهری را آنگونه خلق نموده که سازگار انسان نیست! مگر آنکه انسان در این چشم انداز همه روزه معادل وزن خود فلز و سوخت را ببلعد.
افزایش آگاهی کلید حل بسیاری از مشکلات محیط زیستی است . درواقع ما نیازمند آنیم که آگاهی های زیست محیطی به صورت جزئی از معارف همگانی درآید و مشکلات ناشی از آن نگرانی عمومی را سبب شود. با افزایش آگاهی و دانش بر توانمدی افراد و استقلال آنها در ارباط با مسئولیت پذیری برای حفاظت محیط زیست نیز افزوده می شود.